Bra arbetsmarknad för yrken inom hälsa

Detta är ett yrke som blir alltmer eftertraktat i takt med att skönhetsbranschen växer. Allt fler kvinnor (och även män) söker sig till någon skönhetssalong för att få behandling som gör dem friskare, vackrare och mer avslappnade. Många är det som arbetar hårt under vardagarna och har en stressig arbetssituation. När de någon gång är lediga vill de gärna få hjälp att slappna av. Då är det många som går till något Spa eller en skönhetssalong för att få massage. Funderar du på att bli massör och arbeta med händerna? Det finns många slags massage som man kan arbeta med. Här går vi igenom några av dem.

Akupunktör

Man kan arbeta med akupunktur. Då lär man sig om energier och hur de flödar i kroppen. Kineserna som utarbetade akupunkturen menar att smärta i kroppen beror på att energierna inte flödar fritt i kroppen och att nålar på rätta ställen i kroppen gör att de flödar på nytt och att det därför hjälper med akupunktur. Akupressur är egentligen samma sak, men man arbetar inte med nålar i kroppen, utan med att man pressar på de ställen där man tror att energin inte flödar fritt.

Djurmassör

Är du mer intresserad av att arbeta med djur, finns det även en marknad för att arbeta med husdjur och i så fall ge de älskade husdjuren massage. Även djur kan behöva massage. Kor som har ätit alldeles för färskt gräs behöver massage, hästar som har sträckt sina muskler kan behöva massage. Hundar som har ångest kan behöva lugnande massage. Som djurmassör kan man ge kurser i hur husdjursägarna kan massera sina husdjur. Man kan även arbeta på veterinärkliniker och ge djuren massage när de ligger på veterinärsjukhuset och ska blir friska.

Idrottsmassör

Man kan arbeta med idrottsmassage och massera idrottare som kanske har skadat sig. Då kan idrottarna behöva hjälp att få sina belasta de och sträckta musklerna avslappnade vilket de kan bli först när de har fått massage. Då kan man behöva resa med idrottarna när de är på olika tävlingar och behöver massage för att återhämta sig inför viktiga tävlingar.

Naprapat

En naprapat har en mycket god kännedom om människokroppen och arbetar med sjuka patienter. Då gäller det att man som naprapat vet vad man gör när man ge olika slags massage. En nappat ska kunna fastställa egna diagnoser av sjuka patienter och sedan ge massage som ska hjälpa dem.

Kiropraktor

En kiropraktor arbetar ungefär som en naprapat, men medan naprapaten är expert på människokroppens olika muskler, är kiropraktorn expert på människokroppens skelett och framför allt kan en kiropraktor allt som handlar om rygg och nacke, då de flesta människor besväras av smärta och besvär med rygg och nacke.

Friskvårdsmassör

En friksvårdsmassör arbetar inte med sjuka människor såsom naprapater eller kiropraktorer gör. En friskvårdsmassör arbetar med friska människor, såsom namnet friskvårdsmassör antyder. En sådan arbetar inte med sjuka patienter. De behöver inte kunna diagnostisera sjuklingar. Däremot lär de sig en hel del om människokroppen ändå. De ska kunna veta vad som händer när de masserar på olika sätt på olika ställen på människokroppen.