Att se yngre ut – ett ideal

Ålder har inte längre den naturliga status det hade förr i tiden. Historiskt sett har de som uppnått en aktningsvärd ålder behandlats med den största respekt för den livsvisdom de då antogs ha uppnått. Inte sällan var de äldre med och fattade viktiga beslut och deras åsikter vägde ofta tungt. I dag ser det som bekant lite annorlunda ut, och när man tänker efter är det nog lite märkligt hur äldre behandlas i dag och hur vårt moderna samhälle ser på åldrandet, som om det vore någonting som helst ska undvikas, trots att det är så ofrånkomligt för oss alla

Skönhetsindustrin går bra i Stockholm

I vårt samhälle är det ungdomen och skönheten som hyllas, och det är väl därför skönhetsindustrin kan göra sådana enorma vinster varje år. Framför allt är det hos kvinnor i storstäder som Stockholm som skönhetsidealen får ta mest plats, men det är så klart ett allomfattande fenomen som på ett eller annat sätt berör alla människor. I dag är det på väldigt många sätt en fördel att ha ett ungdomligt utseende och en ungdomlig framtoning med entusiasm, glädje och ”positiv energi”, något som är tydligt inte minst på arbetsmarknaden. Den som är äldre och av en mer ifrågasättande natur passar oftast inte in.

Rynkor vanligt hos Stockholmare

Vi Stockholmare kämpar på för att gå ner i vikt, äta rätt och på många andra sätt hindra ålderstecknen att visa sig. Trots detta är det många som drabbas av rynkor i ganska tidig ålder. Anledningen är förstås all den stress vi belastar oss själva med när vi hetsar för att hålla oss yngre. Att bo i en storstad som Stockholm tar hårt på huden, med avgaser och utsläpp. Lägg till detta idealet med en solbränd hud på sommaren och du har ett recept på hur man på effektivast möjliga sätt bildar rynkor i ansiktet.

Behandling med Botox hjälper mot rynkor

För att bekämpa rynkorna väljer många människor i Stockholm att genomgå behandling med Botox. Botox är en medicinsk produkt som har muskelavslappnande egenskaper. Det används i medicinskt syfte för att lindra spasmer, migrän, inkontinens och flera andra åkommor som kan härledas till ofrivilliga muskelsammandragningar. Eftersom rynkor också kommer sig av muskellåsningar i ansiktet har Botox visat sig fungera mycket bra för att släta ut huden, framför allt runt ögonen och i pannan. Många skönhetssalonger och kliniker i Stockholm erbjuder botoxbehandlingar mot rynkor.

Botox ger ett ungdomligare utseende eftersom huden ser slätare och friskare ut efter en behandling. Inte sällan kombineras botox med fillers, en annan typ av medel som i likhet med botox injiceras under huden. Fillers används för att återskapa volym i ansiktet där vävnad försvunnit på grund av åldrande.

Botox gör dig inte yngre

Det är dock viktigt att tänka på att botox inte är en permanent lösning. Du måste upprepa behandlingen en gång i halvåret för att rynkorna inte ska komma tillbaka. Det är naturligtvis inte heller ett sätt att slippa bli äldre. Förr eller senare kommer du förhoppningsvis till en punkt i livet där du accepterar dina rynkor, och ser dem som ett fysiskt bevis på den livsvisdom du tillgodogjort dig. Förhoppningsvis blir också dina rynkor en signal till yngre i din omgivning att här har vi någon som det är värt att lyssna lite extra på.

Mer info om botox: https://www.botoxstockholm.biz.