Service och friska tänder med tandläkare i Solna

Att ha kontakt med en bra tandläkare är en del av det som gör att du fortsätter att må bra. Hur tänderna mår påverkar hela kroppen. Se till att välja rätt när du väljer tandläkare i Solna.

Att kroppen är en helhet är något man inte alltid tänker på eller kommer ihåg. Hur du mår rent allmänt påverkas av hur delarna mår. Har du exempelvis tandvärk påverkas oftast magen. Har du svårt att tugga på grund av problem med saknade och felställda tänder likaså. 

Smärttillstånd i olika delar av kroppen påverkar också psyket negativt – du blir nedstämd och irritabel och oroar dig. Att ha tandvärk är ett oerhört smärtsamt tillstånd och kan inte hanteras utan behandling i långa loppet. Du behöver en tandläkare.

Vilka behandlingar kan tandläkare erbjuda?

Som tandläkare arbetar du uteslutande med tänder och det brukar räcka mer än väl. Människor har alltid haft problem med tänderna och kommer alltid att ha det. Denna enda synliga del av vårt skelett kan krångla på många sätt. Tandläkaren är expert på dem alla. 

Det vanligaste i Sverige idag är ändå en ren rutinundersökning. Du blir kallad till ett besök och en tandläkare undersöker dina tänder och tar även röntgenbilder. Där ser man om dina tänder är friska och att inte några begynnande hål börjat komma.

Det är också vanligt att man avslutar den årliga undersökningen med ett besök hos tandhygienisten. Borttagning av tandsten ökar chanserna att hålla tänderna friska.

Speciella lösningar på vanliga problem hos tandläkare

Att tänder inte riktigt vill hålla sig på anvisad plats är ett vanligt problem som du kan få hjälp med hos en tandläkare. Idag åtgärdas detta med genomskinliga skenor i hårdare plast och sker smärtfritt och gradvis. Vanligen kallas detta Invisalign.

Tyvärr händer det också att tänder efter flera lagningar och många problem måste tas bort. Då kan man välja att sätta in implantat. De ser i allt väsentligt ut som dina vanliga tänder och ska skötas på samma sätt. De skruvas fast med titanskruvar och sitter därför som de ska livet ut.

Många vill gärna mjuka upp leendet med behandlingar då de upplever sig fått missfärgade tänder. Också här finns flera bra metoder, som skalfasader eller blekning. Ta och prata med din tandläkare om du är intresserad.

En god tandhälsa börjar alltid hemma och med de dagliga rutinerna. För den som borstar tänderna noga och regelbundet behövs färre behandlingar och besök.

Läs mer på tandläkaresolna.nu