När fettet satt sig på fel ställe

De flesta har någon gång stått framför spegeln och klämt irriterat om valkarna som visar sig vid midjan. Frustrerad över att de inte försvinner trots träning som man tycker borde hjälpa.

Det är inte direkt det att man tycker sig vara tjock. Det är bara att de inte är särskilt snygga där de envist vill hänga över byxlinningen. Genom att finnas skapar de en knölig siluett istället för den vackra timglasformen. Men precis som med nästan allting annat finns det hjälp att få. Hjälp som inte innebär att man måste ligga under kniven och få fula ärr eller vara tvungen att sjukskriva sig. Numera finns en metod som heter cool sculpting. Metoden går ut på att frysa fett och på så sätt avlägsna valkarna för alltid. Trots att det låter för bra för att vara sant så är det inte det.

Men hur går det till?

Man fryser helt enkelt fettceller som sedan avlägsnas för att aldrig komma tillbaka igen. Fettet sugs upp i ett munstycke med hjälp av vakuum, där kyls det ner, kristalliseras och med tiden försvinner det helt. Behandlingen tar ca. en timme och man kan under tiden både läsa eller till och med jobba via datorn medans behandlingen pågår. Man kan känna en lite stickande känsla och att det blir kallt under behandlingen. Efter att behandlingen är klart blir området masserat i några minuter. När man lämnar kliniken kan man fortsätta med livet precis som vanligt, då coolsculpting inte är ett kirurgiskt ingrepp. En tid efter behandlingen kan man bli lite blå och svullen men det är inget att oroa sig över. Det är först efter fyra månader som man ser det slutliga resultatet.

Vad kostar behandlingen?

Det beror lite på vad man vill åstadkomma och hur stort område som man vill behandla. Men priset ligger på ca. 5000 kr per område. Vanligast är att man gör två områden. Skulle man exempelvis vilja fixa sin dubbelhaka blir priset 7500 kr. När man beslutat sig för att boka en behandling är det viktigt att man läser på om kliniken man ska besöka. Se till att de som utför behandlingarna är certifierade och legitimerade att utföra de behandlingar man bokar. Man börjar med att boka en konsultation hos exempelvis coolsculpting i Göteborg för att gå igenom de önskemål man har. När man kommit överens om vad som ska hända bokar man in en tid för själva proceduren.