Håll vikten på festen med hälsosam catering

Fest måste inte vara liktydigt med fet och onyttig mat. Är man ett sällskap som gärna tänker på vad maten innehåller så går det absolut att hitta smalare alternativ som ändå känns lyxiga. Att laga festmaten själv är väl kanske det lättaste om man vill ha absolut koll på kalorierna, men man kan också vända sig till ett cateringföretag som specialiserar sig på smal och hälsosam, men ändå festlig, mat. Och sådana finns det faktiskt ganska gott om, speciellt i en storstad som Stockholm, där hälsa och viktkoll står högt upp på agendan för många medborgare.

Variation och finess

Svunnen är den tid då catering var synonymt med en torr smörgåstårta som gästerna pliktskyldigt tuggade i sig, helst på en begravning. Numera beställer människor caterad mat i alla möjliga och omöjliga sammanhang, som till bröllopet, födelsedagsfesten, flytten eller efter träningen. Och variationen är stor på det som tillhandahålls: bufféer, trerättersmenyer, födelsedagsmenyer, bröllopsmenyer, tårtor, snittar, ostbrickor – all möjlig tänkbar festmat. Som festarrangör är det bara att välja och vraka. Och vet man att gästerna skulle uppskatta kalorisnål mat som ändå känns festlig, ja då finns det som sagt cateringfirmor i Stockholm där man lätt kommer att hitta det man behöver.

Många exempel på smal festmat

Den som tittar igenom menyerna och bufféerna hos de mer hälsomedvetna cateringföretagen i Stockholm kan inte annat än att bli hungrig; fiskgryta, quinoasallad, sashimi, tandoorikyckling, skaldjurssallad, ceviche och grillad bläckfisk är bara några exempel på alla festliga men smala läckerheter som bjuds. När man vill äta nyttigt är det ju ofta bra att skippa ris, pasta och potatis och i stället satsa på att komplettera köttbiten eller fisken med en fräsch sallad. Detta mönster går igen både i menyer och bufféer hos cateringföretagen. Här finns inga onödiga pastasallader eller potatisgratänger, utan man har i stället satsat på att komponera roliga och välsmakande alternativ.

Catering var du än bor i Stockholm

Stockholm är en stor stad, och, och man kunde kanske tänka sig att det skulle vara svårt för en cateringfirma att leverera mat överallt i stan. Det är dock normalt inget problem, och dessutom finns det cateringfirmor utspridda överallt i Storstockholm, så du bor antagligen nära en. Och skulle de inte ha smalmat på menyn kan du lätt hitta en annan firma som kan leverera din mat. Många cateringfirmor i Stockholm har som målsättning att du ska ha din mat senast 45 minuter efter att den lagats, och under tiden förvaras den i kylskåp eller värmeskåp som tas med i bilen. Personalen bär in skåpen och du kan servera maten direkt eller förvara den själv i väntan på gästerna. Värmeskåp brukar man få låna gratis, annars kan man ha maten på värmning i ugnen.

Smalt och festligt för alla oss som tränar

Den nya tidens catering ger möjlighet för alla att få njuta av god och och festlig mat utan att behöva laga den själv. Det finns mat för alla smaker, vare sig man är gourmand, gourmet eller bara tycker om att äta hälsosamt. Välj en cateringfirma som satsar på smal mat så kan du bjuda träningskompisarna på en riktig brakfest utan att behöva ha dåligt samvete för att du saboterar deras viktplaner.