Har du drömt om arbete som make-up-artist?

Har du också drömt om att få arbeta med glamorösa artister, skådespelare och kändisar? Det finns inte så många olika yrken som man kan arbeta med om man vill det. Kanske man kan arbeta som manager för en känd artist, om de inte redan har en manager. Ska man arbeta som manager gäller det att man a) har alldeles utmärkta kontakter inom till exempel musikindustrin eller skådespelarbranschen, b) är duktig på att förhandla då man ofta måste förhandla om olika kontrakt som inbringar pengar och liknande c) är en utåtriktad person som gillar att umgås med människor i alla möjliga sammanhang. Har man inte dessa egenskaper kanske man bör tänka sig en annan yrkesbana. Man kan ju alltid jobba som make-up artist och gå en makeupartist utbildning och sminka dem så de är vackrare än vad de egentligen är.

Så går det till att bli make-up artist

Först bör man utbilda sig till det. Det hjälper inte hur skicklig man än är, om man inte har den rätta utbildningen är det mycket svårt att få jobb som make-up artist. Det finns några olika make-up-artist-utbildningar som man kan gå, de flesta är i Stockholm. På utbildningen lär man sig contouring, korrigeringar och skuggteknik. Man så att säga skapar ett ansikte utifrån de förutsättningar som modellen har i ansiktet. Det gäller att skaffa sig ett öga för hur och vad som kan förbättras, och hur man åstadkommer de effekter som man önskar.

Det är ett variationsrikt arbete

Som i alla arbeten kommer det alltid till en punkt när man kanske är less på det man gör, men till skillnad mot många andra yrken är nog yrket som make-up-artist ett ganska så variationsrikt arbete. Mycket beror ju på vad man själv väljer för inriktning, Om man blir fast anställd på ett mediehus eller om man väljer att arbeta som frilans och kanske arbetar med många olika modeller. Det kommer troligen att innebära en hel del fart och fläkt i alla fall. Så passa på!